tag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post409739604816583976..comments2023-10-31T12:59:02.370+01:00Comments on Slasno i opasno: Starinske grilijaž štangliceTajanahttp://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-29659381925798627462013-06-27T21:49:25.561+02:002013-06-27T21:49:25.561+02:00Pa da, ovako je malo lakše :-).I stvarno nije nešt...Pa da, ovako je malo lakše :-).I stvarno nije nešto komplikovan ovaj kolač. Ja sam mala veliki strah. <br /><br />Nadam se da dolazim na blogerijadu jesenju :-) !Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-76164146752353675062013-06-27T21:27:43.132+02:002013-06-27T21:27:43.132+02:00Bice sigurno, ako nista, onda se nadam blogerijadi...Bice sigurno, ako nista, onda se nadam blogerijadi u septembru. :)<br /><br />Hvala za ovaj dodatno 'detalj'. Sada kada znam da moze i ovako, nista me ne sprecava da isprobam. :) Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-53468514688028349472013-06-24T16:04:01.765+02:002013-06-24T16:04:01.765+02:00<3 Hvala :-)<3 Hvala :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-14071601930996312552013-06-24T16:02:51.778+02:002013-06-24T16:02:51.778+02:00Svaka čast...obožavam ovaj kolač...i kod nas ima p...Svaka čast...obožavam ovaj kolač...i kod nas ima posebno mjesto na Slavskoj, novogodišnjoj ili Božićnoj trpezi...a budi divne uspomene...Tajananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-73372528269597676212013-06-19T21:04:04.609+02:002013-06-19T21:04:04.609+02:00Ma da, znam za figaro, ali meni je to malo suvišno...Ma da, znam za figaro, ali meni je to malo suvišno. Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-85416120972648364782013-06-19T21:01:46.691+02:002013-06-19T21:01:46.691+02:00Potpuno si u pravu, stvarno su štanglice nad štang...Potpuno si u pravu, stvarno su štanglice nad štanglicama! :) I mi ih slično pravimo. Znam još za varijantu gde se na ovaj isti kolač stavi čokoladna glazura, pa se onda zove "Figaro štanglice" :) Međutim, meni je draža ova varijanta bez glazure :)Ime Hranehttps://www.blogger.com/profile/10427503968386726550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-20949348290488507872013-06-19T16:32:53.554+02:002013-06-19T16:32:53.554+02:00Hvala puno :-) Biće prilike da se upoznamo sigurno...Hvala puno :-) Biće prilike da se upoznamo sigurno, bilo bi mi stvarno drago, odnosno, biće mi drago.<br /><br />Baka uvek radi ovim redom pa sam i ja. A kod moje bake nema ništa polako XD Recimo, kad se muti šne od belanaca pa se dodaje šećerni sirup, neko je pravilo da se sipa polako, ali ona sve ljuljne skoro odjednom ( u mlazu , ali brzo ), pa tako i ovo, sve sam odjednom sipala, malo se podiglo i čak ni to mešanje nisam baš morala u sekundi da izvedem. Ja sam uvek spora, a leva ruka mi je vrlo nesposobna jer njom skoro ništa ne radim, tako da sam se i ja plašila te brzine.Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-47621153409436678502013-06-19T16:11:54.387+02:002013-06-19T16:11:54.387+02:00Ovo je jedan od mojih omiljenih kolaca ali ga uvek...Ovo je jedan od mojih omiljenih kolaca ali ga uvek mama pravi. Vidim razliku u nacinu mesanja zumanaca i grilijasa. Moja mama sipa grilijas u zumanca, sto je za mene malo avantura jer mora brzo da se mesa a ovamo lagano sipa, a umem da budem nekada prilicno spora. Moracu da joj predlozim ovaj obrnuti red, kada se vec sama nije setila. <br />Samo jedno potpitanje ... jel sipas jaja polako ili odjednom? Rekla bih da je odjednom ali da proverim. :)<br /><br />A uvodna prica i pesma su me tako nekako rastuzili ...<br /><br />Blog ti je mnogo lep i zao mi je sto nisam mogla da dodjem na Adu proslog vikenda da se upoznamo.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-17991829272087838352013-06-19T15:56:27.084+02:002013-06-19T15:56:27.084+02:00Pa i mene je baka plašila, kad joj spomenem da bih...Pa i mene je baka plašila, kad joj spomenem da bih da napravila, ona kaže - ma gde ćeš ti to XD Ali kao što vidiš, uopšte ne pravi neke velike probleme, samo da se šećer ne prepeče i ništa drugo ne može da omane.Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-65088536353804318682013-06-19T15:55:25.418+02:002013-06-19T15:55:25.418+02:00Hvala, hvala :-) Hvala, hvala :-) Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-49994925170538153762013-06-19T15:22:32.113+02:002013-06-19T15:22:32.113+02:00Stanglice ti izgledaju savrseno!!!
Volim ih, ali z...Stanglice ti izgledaju savrseno!!!<br />Volim ih, ali za sve ove godine nisam smogla hrabrosti da ga samostalno napravim.<br />Kad gledam i citam ovaj tvoj post, bas dobijam zelju da se odvažim :) Začarana kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/00564131632249250217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-8609849948384031202013-06-19T14:58:43.914+02:002013-06-19T14:58:43.914+02:00Stvarno je ukusan, probala ja.Beležim. Stvarno je ukusan, probala ja.Beležim. Mirjanahttps://www.blogger.com/profile/15312547893402941833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-41498307506825662502013-06-19T14:18:44.690+02:002013-06-19T14:18:44.690+02:00Kod nas uvek oba, mada je meni atraktivniji ovaj s...Kod nas uvek oba, mada je meni atraktivniji ovaj sa seckanim, ali ja imam zube još uvek XD Hvala puno na komentaru :-) Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-31541455320264860512013-06-19T13:59:14.224+02:002013-06-19T13:59:14.224+02:00Nisam nikada pravila sa mlevenim orasima, inače gr...Nisam nikada pravila sa mlevenim orasima, inače grilijaš štanglice su najomiljenije štanglice svih naših gostiju i prijatelja.Topli pozdrav.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.com