tag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post434830643507627659..comments2023-10-31T12:59:02.370+01:00Comments on Slasno i opasno: Gulaš kao gulaš - ali najbolji Tajanahttp://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-77194453770065366502021-08-17T12:42:11.326+02:002021-08-17T12:42:11.326+02:00Uvek kuvam gulaš bez brašna. I, to zato što želim ...Uvek kuvam gulaš bez brašna. I, to zato što želim zdraviju verziju ovog jela. Pošto danas kuvam za goste, a želim da,pre svega,bude ukusan, ukucala sam gulaš sa brašnom i veoma sam zadovoljna što sam naletela na vaš recept. Srdačan pozdrav i hvala.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11182512779859990413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-65100761207570248602018-04-13T16:47:04.637+02:002018-04-13T16:47:04.637+02:00Super. Svaki novi recept svima moze puno da znaci....Super. Svaki novi recept svima moze puno da znaci. Nove ideje treba prihvatati. <br />InaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-1916501703323363312016-05-28T14:51:18.638+02:002016-05-28T14:51:18.638+02:00P.S. Nema razloga da vičete :-). P.S. Nema razloga da vičete :-). Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-81835084300724615872016-05-28T14:50:54.917+02:002016-05-28T14:50:54.917+02:00To je tačno, ako se sledi ideja da se jela i recep...To je tačno, ako se sledi ideja da se jela i recepti nisu otrgli kontroli, te da je u praski, posebno u smislu lokalnog pripremanja nekih čuvenih jela, teško ispraviti ono što je utvrđeno godinama- recimo, da se u mom selu gulaš sprema ovako. Pritom, nijedna od tih starica, kao ni ja, ne smatra da je ovo gulaš u njegovom originalnom izgledu i izrazu. Dolazimo na ono da li je burek samo sa mesom XD a te priče, posebno danas kada je čak i postmoderna iza nas nemaju mnogo smisla. Inače, kada spremam gulaš "po svom" ni ja ne stavljam brašno, ali svakako u nekom drugom detalju ne sledim taj neki "originalni recept", čak sam sigurna da ga iko sledi u svakoj sitnici. U tom smislu, prihvatam Vaš komentar kao sasvim prikladan i opravdan i tačan, ali ne i relevantan za moj pristup kuvanju. Jer znate, da sam zbog kašike brašna ovo jelo nazvala drugačije neko bi došao i napisao hahahaha ovo ti je gulaš :-D. A najgore od svega je što meni uopšte nije važno kako se zove to jelo, jer mi je bitnija tradicija koja živi od one koja postoji samo na papiru. Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-30880612790295422042016-05-27T13:20:56.115+02:002016-05-27T13:20:56.115+02:00U gulas se nikada ne stavlja brasno !!!U gulas se nikada ne stavlja brasno !!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14792820186644869702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-5123917568763098182013-06-13T16:58:34.967+02:002013-06-13T16:58:34.967+02:00Hvala najlepše na predivnom komentaru :-) Da, imal...Hvala najlepše na predivnom komentaru :-) Da, imala sam peticu :-) <br />Moja mama povremeno radi u inostranstvu i verujem da biti daleko od nekih uspomena nikome nije lako, ali kako ste rekli, treba voleti sve i živeti punim životom. :-)<br />Još jednom mnogo hvala :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-72616891737290245982013-06-13T16:55:06.892+02:002013-06-13T16:55:06.892+02:00svaka cast za uvode u recept, ti si morala imat ci...svaka cast za uvode u recept, ti si morala imat cistu prticu is jezika, jos jednom svaka cast.Mi u dalekom svijetu nemamo vremena da citamo uvode, i to VAM GOVORI NESTO; OSTAJTE TO GDJE JESTE I UZIVAJTE PUNIH PLUCA I PUNIH OCIJU TJ. ZIVITE ZIVOT U PUNINI I VOLITE SVE, AMA SVE STO VIDITE I CUJETE.<br />pozzzz. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-74069361716329107942013-05-25T10:42:27.265+02:002013-05-25T10:42:27.265+02:00Нема на чему :-) Слажем се са Вама, не бих ни ја м...Нема на чему :-) Слажем се са Вама, не бих ни ја мењала месо :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-89508442172212046982013-05-24T22:51:13.955+02:002013-05-24T22:51:13.955+02:00Hvala na odgovoru. Uh, ne izgleda mi bas privlacno...Hvala na odgovoru. Uh, ne izgleda mi bas privlacno. Mesce je ipak mesce.Mirjanahttps://www.blogger.com/profile/15312547893402941833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-15130221721787855732013-05-22T22:42:34.705+02:002013-05-22T22:42:34.705+02:00
А хвала много на коментару, свесни нисте колико ...<br /><br />А хвала много на коментару, свесни нисте колико ми значи :-)<br /><br />Мислила сам се дуго да ли да стављам рецепт за јело које заиста уме свака домаћица да направи по свом укусу, али онда сам се сетила неких својх гулаша и ипак ставила :-)<br /><br />П.С. Нисам никад пробала сеитан :-)<br />Нисам лепо навела линк у првом коментару па сам брисала, ваљда је сада како треба, изволте сеитан : <br />http://imehrane.blogspot.com/2013/05/seitan-psenicno-meso.htmlTajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-20863642885025173672013-05-22T22:40:42.869+02:002013-05-22T22:40:42.869+02:00Аутор је уклонио коментар.Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-87764416497613682532013-05-22T22:09:40.537+02:002013-05-22T22:09:40.537+02:00Lep ti je post. A i recept je zanimljiv. Ima jela ...Lep ti je post. A i recept je zanimljiv. Ima jela koja kao svi znamo da spremimo...ono tvoje...gulas je gulas...medjutim..ima tu finesa..a klasici se najbolje uce od baka...I sta vam je to - seitan, devojke?Mirjanahttps://www.blogger.com/profile/15312547893402941833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-59681054096740593222013-05-22T21:36:29.311+02:002013-05-22T21:36:29.311+02:00Данас, док сам прала руке након што сам нахранила ...Данас, док сам прала руке након што сам нахранила мачиће ( не знам што баш тада :-) ) пало ми је на памет да би, ето, ово могло и са сеитаном и да се онда свиди Соњи :-)))). Шта знам, неке други, да не кажем туђи гулаши имају јаче зачине и можда би у тој верзији сеитан био бољи. Али у начелу, ако волиш сам тај укус, онда би ти се и ово допало. Шта можеш да изгубиш ? :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2101383521930941777.post-77323357110801942652013-05-22T20:17:01.055+02:002013-05-22T20:17:01.055+02:00Joj, čak i ja MORAM priznati da izgleda slasno!! :...Joj, čak i ja MORAM priznati da izgleda slasno!! :)) Aaa...'el bi moglo to sa seitanom? :)))Ime Hranehttps://www.blogger.com/profile/10427503968386726550noreply@blogger.com