Čim sam videla sliku, znala sam da ovaj recept preuzimam i da štapiće spremam što pre. A kada sam pročitala recept, znala sam da ih spremam DANAS :-)
Mi nemam porodični recept za ovako nešto. Nema kod bake štapići, ovo-ono. A ja ih volim. Ovi su prosto savršeni jer su i meki i slani kako treba. Nisam uopšte pogrešila, štanglice su takve kakvim se čine.
Treba malo snage dok se testo umesi, ali nije to neki preveliki posao. Malo se pritegne i testo postane kao stvoreno za rad.
Recept sam preuzela sa bloga Prstohvat soli , i preporučujem ga svima !
Pišem ga i ovde da bih ga imala kod sebe, i ponovo izražavam zahvalnost Ani sa tog čudesnog bloga i preporučujem Vam da, ako već niste, detaljno pregledate isti :-)
Sastojci :
250 gr. margarina
2 kašike kisele pavlake - ja stavih mileram
250 gr. trapista
500 gr. brašna
2 kašičice soli
1 jaje
1 prašak za pecivo
Margarin umutite sa jajetom, pavlakom/mileramom pa dodajte rendani trapist so, brašno i prašak za pecivo. Mešajte rukom. Prvo je sasvim praškasto, onda se masnoće otpuste i dobije se jedno sasvim fino testo.
Podelite na 2 dela testo pa razvaljajte svaki i isecite štanglice.
Još :
1 žumance
susam
Premažite štanglice žumancetom i pospite susamom ( a preporučujem i mak :-) ) i pecite na plehu koji ste pokrili papirom za pečenje nekih 15-20 minuta na 180.
Količina je za dva velika preha od rerne. Malo me je sramota, ali to je, kad ih probate, nekako malo :-)
Divno su ispale! Drago mi je da su ti se svidele. Hvala na isprobavanju :)
ОдговориИзбришиJuče me sunce nije nikako htelo, a tako je i danas,inače su lepši :-)Sklonila sam ih daleko od očiju javnosti :-D da bi dočekali goste :-D Hvala na receptu, juče sam brata nahranila, on kačkavalj baš voli :-)
ОдговориИзбришиImam jedan sličan recept, ali sa sirom, baš odavno nisam pravila! Odlične su, i pomalo zarazne ;)
ОдговориИзбришиRecept je stvarno dobar, testo je tako fino za rad. Na svu sreću,ja sebe kontrolišem kao vojnik :-) Za ostale ne znam :-)
ОдговориИзбриши