Tako me dugo nije bilo, gotovo sam zaboravila kako se unosi recept :-).
Volela bih da mogu izostanak da opravdam nečim lepim, u stvari volela bih da uopšte mogu da ga opravdam.
Ali ne mogu.
Dan za danom, nedelja za nedeljom...
Bezbroj nekih misli, premalo obaveza. Izgubi se čovek u sopstvenoj svakodnevici.
I izgubi toliko toga.
Neke ljude, neke trenutke, neke ljubavi.
Naposletku se ipak probudi.
Evo me natrag :-).
Možda je kasno da vam čestitam praznike ali nije kasno da vam poželim lepu i blagu godinu pred nama. I hvala vam što ste i dalje (i što ste opet) tu :-).
Sastojci:
300 ml vode
320 gr belog mekog pčeničnog brašna
90 gr ražanog brašna
90 gr integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
20 gr kvasca
semenke:
susam
mak
lan
proso
suncokret
1/2 kašičice rendane kore pomorandže
25 gr mlevenih oraha
U mlaku vodu sa šećerom stavite kvasac i pustite da naraste. U drugoj posudi pomešajte sve vrste brašna sa ostalim sastojcima, dodajte vodu sa kvascem i umesite testo. Biće malo gnjetavo :-) nemojte da natirete brašnom i izlupajte ga varjačom koliko vam snaga dozvoljava :-). Ostavite da naraste na toplom da mu se zapremina udvostruči. Podmažite kalup u kom ćete da pečete hleb ali možete to da učinite i na papiru za pečenje. Nema potrebe da se testo premesi, samo ga prebacite u pleh.
Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta a onda smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne porumeni, ukupno oko 45 minuta, zavisi od rerne.
Ali ne mogu.
Dan za danom, nedelja za nedeljom...
Bezbroj nekih misli, premalo obaveza. Izgubi se čovek u sopstvenoj svakodnevici.
I izgubi toliko toga.
Neke ljude, neke trenutke, neke ljubavi.
Naposletku se ipak probudi.
Evo me natrag :-).
Možda je kasno da vam čestitam praznike ali nije kasno da vam poželim lepu i blagu godinu pred nama. I hvala vam što ste i dalje (i što ste opet) tu :-).
Sastojci:
300 ml vode
320 gr belog mekog pčeničnog brašna
90 gr ražanog brašna
90 gr integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
20 gr kvasca
semenke:
susam
mak
lan
proso
suncokret
1/2 kašičice rendane kore pomorandže
25 gr mlevenih oraha
U mlaku vodu sa šećerom stavite kvasac i pustite da naraste. U drugoj posudi pomešajte sve vrste brašna sa ostalim sastojcima, dodajte vodu sa kvascem i umesite testo. Biće malo gnjetavo :-) nemojte da natirete brašnom i izlupajte ga varjačom koliko vam snaga dozvoljava :-). Ostavite da naraste na toplom da mu se zapremina udvostruči. Podmažite kalup u kom ćete da pečete hleb ali možete to da učinite i na papiru za pečenje. Nema potrebe da se testo premesi, samo ga prebacite u pleh.
Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta a onda smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne porumeni, ukupno oko 45 minuta, zavisi od rerne.
Dobrodosla!!!
ОдговориИзбришиI, zaista, lep receptic za "povratak":)
Drago mi je da si obratila paznju na blog;)))
Hvala! :-) Skroz sam bila rasejana u poslednje vreme, evo, gledaću nekako da nadoknadim propušteno i na svom i na vašim blogovima :-)).
ИзбришиDraga Tajana,
ОдговориИзбришиVaš blog mi je na speed dial-u, ja sam ga svaki dan otvarala i pitala se šta je sa Vama.
Kako sam se sad obradovala kad sam videla novi post!!! Radujem se divnim recepitima ali pre svega lepim i iskrenim pričama. Nemojte nas više ovako dugo ostavljati bez pisanih reči koje dolaze pravo iz srca. Sve najbolje Vam želim, do skorog čitanja.
Mnogo me je obradovao ovaj komentar :-), zaista, zaista me je obradovao kako, recimo, odavno nešto nije :-). Tu sam sada, pa ću da pokušam da se vratim u formu :-).
ИзбришиKonacno! To je sve sto cu ovde da napisem.
ОдговориИзбриши<3 <3 <3 <3
ИзбришиDraga Tajana, dobro došla i dobro se vratila ti nama!
ОдговориИзбришиZaista mi je drago da si opet tu. Početkom nedelje sam "dolazila" da vidim ima li te i tako mi je milo da ćemo ponovo čitati tvoje tekstove koji prožimaju, uživati u receptima, a i u fotografijama koje imaju neki tvoj lični pečat.
Ne pitamo gde si bila, ne tražimo opravdanje, samo nemoj više da odlaziš :) Loše stvari ostavi za sobom, raduj se svakom novom danu. Život ti je kao i vreme. Smenjuju se sunčani dani, oluje, snegovi, pa opet sunčani dani i iznova kiše, bude i po koji tornado, ali koliko god da je u jednom momentu snežno i ledeno, posle toga MORA ogrejati Sunce <3 <3 <3
p.s. 'lebac ti je mnogo dobar! Biće isproban :D
Hej, draga! :-)
ИзбришиHvala ti puno :-). I meni je drago što sam opet tu, neopisivo je i čudno kako se osećam, kao da me je neko na silu držao daleko od bloga :-) pa me je sad konačno pustio nazad.
Nedostajalo mi je sve u vezi sa njim a posebno ljudi :-) I hvala što si tu opet :-*.
https://magicworldofpanda.blogspot.hr follow her she will follow u
ОдговориИзбришиRecept je zaista lep i danas m e dosadno pa sam odlicia da ga isprobam nadam se da ce dobro ispasti. Novi clan am bloga i vidim da nisam pogresila sto sam se uclanila, imas zanimljive postove <3
ОдговориИзбришиhttps://aandymm.blogspot.rs/
Divan post draga <3
ОдговориИзбришиPogledaj moj blog . Pišem o fashion,beauty i lifestyle temama .Bilo bi mi drago da zapratimo jedna drugu i uživamo u novim postovima ♥
http://herecomesajla.blogspot.ba/
Isprobala sam recept i odlično je ispao :)
ОдговориИзбришиNe dozvoli nikome da ti kaže čime ćeš da se baviš i da drži daleko od drugih i što te prija!
ОдговориИзбришиNema nikakvih odgovora na pratioce.....
ОдговориИзбришиThis is good example of content writing, you have done good job, and I am expecting more Good content writing from you. I have also something to share here. satta king has turned into a real brand to win more cash in only a brief span. Subsequently, individuals are so inquisitive to think about the procedure of the game. Here we have brought a few procedures that will help you in understanding the best approach to gain cash by the sattaking. Also find the fastest satta king result & chart online at Online Sattaking
ОдговориИзбришиThe higher rate of insecuritiesinsecurities is just the problem this enconomy is face right now ,and how to address should comecome from each citizens,
ОдговориИзбриши