Странице

недеља, 26. мај 2013.

Ružice sa kozjim sirom, peršunom i belim lukom


Volim pite, gibanice, savijače i sve te fine, krckave i meke, mirišljave stvarčice.
Pita sa bakinim korama - pogledajte kako je to uradila Sonja sa bloga Ime hrane - je na uzvišenom tronu i uvek će tu ostati.
Ali, ja ne pravim pitanje ni kada se predamnom nađe pita od kupljenih kora, ja ih i sama češće kupim nego što ih razvijam. A i ne umem ja to kao baka.
Uglavnom, kombinacije su gotovo bezbrojne. Svi smo već iskombinovali kako smo hteli, natrpali među korice i šunku, i šampinjone, i meso i ribu i sve što nam je palo na pamet :-)
U tom smislu, ovaj je recept tek mali podsetnik kako možete da iskoristite kore ako Vam ostanu od neke druge kombinacije, kao što su meni sada ostale od baklave.

Ovo nije pita baš za svakoga, zbog spečifičnih sastojaka. Neobična je i fina, sočna i meka, za čas gotova.

Sastojci :

500 gr. tankih kora za pite i gibanice

Za premaz

2 jajeta

kašičica soli

4 kašike brašna

čaša jogurta

1/2 čaše jogurta ( čaša od 2 dl. )

prašak za pecivo

Umutite jaja viljuškom pa dodajte redom sve sastojke. Korice podelite na dva dela, pa svaki posebno filujte ovim nadevom tako što ćete četkicom premazati svaku koru, kao i poslednju.

Još :

400 gr. starog kozeg sira

1/2 veze peršuna

2-3 čena belog luka

Tu poslednju koru pospite izdrobljenim sirom, peršunom i seckanim lukom.

Zavijte dva rolata i presecite ih na po 6 delova, koje okrenite uspravno i stavite na pleh pokriven papirom za pečenje. Premažite ih ostatkom premaza, pospite peršunom i pecite 15 do 20 minuta na 200.

Ružice su ukusnije uz jogurt nego bez njega :-)

6 коментара:

  1. Mmmm, volim sve pite a ove tvoje ružice baš divno izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, baš su meke i fine, samo sam ja zaboravila da ih posolim :-/ Malo je sir izvukao stvar :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Sad se stidim :) Volim aromatično, mora da je divno!! Prelepo izgleda, u svakom slučaju.

    ОдговориИзбриши
  4. Nemoj da se stidiš nego se ponosi, jer sam ja ponosna na tvoj burek, a i baka je :-)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман5/29/2013 11:19:00 PM

    uuuuuuuu ovo deluje sjajno!

    ОдговориИзбриши

Volim da čitam Vaše komentare :-)