четвртак, 13. јун 2013.

Pomodno slatko - šta bi nam bake rekle :-)


Eh, što ja ne volim ove slatkiše " na brzinu". Ne zato što sam mnogo dobra kuvarica pa mi nisu izazovni, nego zato što se uvek prebrzo pojedu pa nemam osećaj da imam u frižideru "kolač" :-). 
To je onaj osećaj kada ste spokojni i srećni :-) Međutim, kao što se svakome dešava nekada, da nam baš danas fali da se zasladimo a sutra već stiže konačno rešenje ( biće sutra jedna fina, starinska torta srcu mu vrlo draga ), tako se i meni danas desilo. 
Pronjuškala sam po frižideru i špajzu i našla vrlo, vrlo fine sastojke, a sigurna sam da ih isto tako imate i Vi :-). Pošto sveže voće ne volim da mešam sa bilo čim, ovde se još jednom pokazalo kako je slatko koje smo skuvali u stvari multifunkcionalno.
Mi nikada nemamo nenajavljene goste ( istini za volju  nemamo baš često ni najavljene :-))  tako da mi u tom smislu ovaj slatkiš nije neko rešenje, ali ako ih Vi imate, utoliko bolje :-) jer umesto da im ponudite slatko sa vodom, ponudite nešto još slađe :-) A heklani milje neka ostane :-)

Mislim, ja znam dobro šta bi mi baka rekla sada- "Pih, i to ti je neki slatkiš " :-)
Pa, mogu Vam reći da jeste :-) Moja mala, slatka dobrodošlica letu :-))

 Sastojci 
za 2 čaše 

200 ml. mlečne slatke pavlake
2 kašike gustog cvetnog meda ( naravno, možete da koristite i drugi med ili šećer )
slatko od višanja ili neko drugo, Vama drago slatko,  otprilike 4 kašike
oko 8 kašika nekog hrskavog muslija 
 2 kašike kokosa
1 kockica crne čokolade
1 kašika ruma, konjaka ili nekog finog likera
 Bez masnoće propržite kokos da lepo zamiriše, pa kad se prohladi pomešajte sa muslijem. U čašu stavite par kašika ove mešavine i poprskajte malo rumom, pa deo slatke pavlake umućene sa medom. Preko pavlake stavite oćeđene višnje, pa opet musli i na  kraju pavlaku. Ukrasite sa malo izrendane čokolade i višnjicom na vrhu :-)

7 коментара:

  1. Svaki dan novi post...ambiciozno! Bravo bravo!

    ОдговориИзбриши
  2. To je početni entuzijazam, a i ispitni rok je još daleko :-P Bar moj :-)

    ОдговориИзбриши
  3. da da, tako sam I ja u početku, poznato mi je to!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6/14/2013 09:36:00 AM

    Pravo letnje osveženje. :) Predivno zvuči. Super opis! Dočarava do te mere da čoveku polazi voda na usta i stvara motivaciju da ga i sam napravi. Da, nije tradicionalan kolač, al za savremene dame je idealan. :)

    ОдговориИзбриши

Volim da čitam Vaše komentare :-)