Ništa me ne pitajte. Stigla sam od svojih pre dva dana i još nisam sredila slike i recepte za sve što smo mama i ja tamo spremale i slikale. ( bolje mama asistira nego što ja fotografišem ). Umorna sam toliko da čak ne stižem da se zabrinem što još ne učim i što još neke stvari ne radim,a trebalo bi.
Ovo je recept iz neke moje male arhive ( čudno zvuči da imam i to :-)) dok ne sredim sebe i sve oko sebe :-).
Pokušavam da postignem sve, a sve mi uporno izmiče. Obaveze, poslovi, ideje i planovi stoje i čekaju na mene. Ja čekam svoj trenutak, svojih pet minuta.
I čekaćemo se još.
Definitivno.
Testo:
250 gr. brašna
125 gr. putera
1 žumance
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica soli
Prosejte brašno u smestite ga na radnu površinu, formirajte kupu sa udubljenjem u sredini, u koje ćete staviti žumance, pa zatim i ostale sastojke. Umesite kratko prhko testo, formirajte kuglu pa je uvijte u prijanjajuću foliju i stavite u frižider na 2 sata.
Nadev:
500 gr. praziluka ( i beli i zeleni deo )
100 gr. slanine
50 gr. maslaca
Isecite praziluk na trake i blanširajte ga u posoljenoj vodi 5 minuta. Nakon toga, ocedite ga i propržite na ugrejanom puteru pa sklonite sa strane da se ohladi a u istoj posudi gde se on pržio propržite sitno seckanu slaninu dok lepo ne zamiriše. Suvišnu masnoću uklonite.
Preliv:
150 ml. mleka
150 gr. kisele pavlake
3 jajeta
so i biber po ukusu
Sve sastojke za preliv pomešajte.
Hmm, praziluk, ne moze biti lose... Koliki je precnik kalupa, Tajana?
ОдговориИзбришиPozdrav!
Pa moj je bio neki đuveč otprilike 20X25 ali mislim da bi trebalo da bude neki manji okrugli, recimo prečnika do 20 cm. da bi pita bila malo viša, bar mislim da bi tako bila lepša.
ИзбришиHvala.